Nieuws

23-24-25-26 mei 2019

Paardensport Waasland : “ster”ker dan ooit

December 2015 – Sint-Niklaas. Diverse paardensportverenigingen in het Waasland werken samen en dat zullen we geweten hebben.  Extra infrastructuur en wedstrijden gepland op het Recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas, en zo wordt de paardensport in het Waasland “ster”ker dan ooit.

 

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas investeerde drie jaar geleden in een ruime eb- en vloedpiste op het Recreatiepark De Ster.  Ondertussen is dit stedelijk domein een provinciaal centrum geworden en de voorbije jaren is er een tweede inspringpiste bijgekomen als een samenwerking tussen de overheid, enkele verenigingen (Het Wase Paard en Ster Hippique) en een prive-financierder (Stal De Muze – Joris De Brabander).  Ook Johan Segers van Segers Paardensport heeft grote inspanningen geleverd voor dit project en zorgde voor de uitvoering.

 

Het jaar 2016 kondigt zich nog grootser aan dan voorheen want het Waasland heeft resoluut gekozen om verder aan dit initiatief te werken.  Na het wegvallen van RC Overdijk en de Nationale Cycluswedstrijd voor jonge paarden die daar jaarlijks plaatsvond, is men niet bij de pakken blijven zitten.

 

Onder impuls van Glenn Maes (voorzitter Het Wase Paard vzw) werden met verschillende partijen plannen gesmeed en dat betekent heel concreet dat in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen (en gedeputeerde Peter Hertog) en het Recreatiepark De Ster (en directeur Pieter Debaets), verder wordt gewerkt aan dit hippisch centrum.  Glenn bracht heel wat Wase paardenliefhebbers samen rond de tafel en daaruit is opnieuw een mooi project ontsproten.

 

* De bestaande inspringpiste wordt gevoelig uitgebreid.  De huidige paddock van 20 meter op 50 meter wordt verbreed en verlengd tot 25 meter op 65 meter.  Deze uitbreiding komt tot stand dankzij de financiële steun van de verenigingen (met nu ook een inbreng van LRV Sint-Niklaas, BWP Gewest Sint Niklaas, Jong BWP Sint Niklaas en opnieuw Ster Hippique en Het Wase Paard).  Bovendien heeft nu ook Luc Tilleman van T&L een stevige inbreng gedaan en wordt het financieel plan volledig sluitend gemaakt door de steun van Valentijn De Bock, Glenn Maes, Peter Verhelst en Walter Lelie.  Johan Segers zorgt opnieuw voor de uitvoering van de infrastructuurwerken.  De provincie en het recreatiepark steunen het project.

 

* Deze uitgebreide infrastructuur geeft mogelijkheden voor meer.    Tijdens het Hemelvaartweekend organiseert Jong BWP Gewest Sint-Niklaas in samenwerking met Het Wase Paard en met de steun van Herman en Annick Claessens (van ’t Overdijk) de STX Cyclus op De Ster.

 

* Een week later, tijdens het Pinksterweekend, is RC Paradijs gastheer met een driedaagse HROV Jumping “Ster Hippique”.

 

* Het laatste weekend van de maand mei is Het Wase Paard vzw er dan terug met de vijftiende en jubileumeditie van de Jumping Sint-Niklaas, met de Beker Oost-Vlaanderen.

 

* Daarnaast plant LRV Sint-Niklaas ook nog een oefenwedstrijd in het voorseizoen.

 

Een mooier hippisch kerstgeschenk had men zich in het Waasland niet kunnen voorstellen.  Een uniek concept waarbij de sport vanuit de federatiewerking (HROV – VLP), de sport vanuit de landelijke werking (LRV), de fokkerij (BWP), overheid (Provincie en Recreatiepark) en privé (Joris De Brabander, Luc Tilleman, Johan Segers en vele anderen) hand in hand gaan.    Een succesverhaal dat ongezien en uniek is in Vlaanderen en inspiratie kan geven voor anderen.

 

Eén ding is al zeker, de sport vaart hier wel mee.  De maand mei oogt nu al veelbelovend in Sint-Niklaas voor de paardensport.

 

BIJGAANDE FOTO : Op de foto een impressie van de inspringpiste zoals die er nu is.  Deze wordt dus gevoelig uitgebreid om grotere evenementen mogelijk te maken (Copyright foto : FotoRoyal.be)